Petit Princep activitats abril a novembre 2012

L’EXPOSICIÓ DEL 2012

Per necessitats d’estructuració del bloc hem cregut que fora millor tenir en una única pestanya totes les exposicions que es vagin desenvolupant cada any.
La primera que es va fer una vegada engegat aquest bloc fou la del Petit Príncep amb pestanya pròpia i amb activitat per activitat. Intentem posar tota la informació que hi havia en una sola pàgina afegint-hi parts del que va aparèixer en els butlletins de l’associació i així donar-hi una lectura seqüencial.

Del butlletí del març-abril 2012

Enguany serà sobre El Petit Príncep, l’obra d’Antoine de Saint-Exupéry que tants lectors ha trobat arreu del món. Serà del 7 de juny al 15 de juliol al Centre Cultural Unnim. Ja podem avançar que disposa de la col·laboració de l’Associació El Petit Príncep de Catalunya, l’Obra Social Unnim i altres entitats locals. Hi haurà activitats i col·laboracions ben diverses, de tal manera que esdevindrà tot un acte ciutadà d’homenatge a l’obra, els valors i el pensament del seu autor. D’El Petit Príncep, es diu que és el segon llibre més traduït després de La Bíblia, i bé pot ser. N’hi ha exactament 227 traduccions, que ens seran exposades gairebé totes per al nostre gaudi. Hi haurà una lectura pública o més en diferents idiomes, i altres activitats.

Destaquem l’entrevista que va fer Manel Ros a Àngel Carrascull Adell col·leccionista d’edicions de Petit Príncep en totes les llengües que sota el títol: “En realitat col·lecciono llengües” es va publicar en el butlletí de l’associació corresponent als mesos de maig-juny del 2012 en les pàgines 4 i 5.

Butlletí amb l’entrevista Àngel Carrascull

Cartell oficial de l’exposició                      Cartell BCT

Petit  Princep reduitCARTELL EPP BCT

 

 

 

 

 

 

Tríptic activitats

TRÍPTIC EL PETIT PRÍNCEP

 

 

 

 

 

 

Del butlletí del setembre-octubre 2012

BALANÇ DE LES ACTIVITATS “TERRASSA AMB EL PETIT PRÍNCEP”

Fins ara, mai la nostra Associació s’havia plantejat una activitat d’aquesta volada. Ho hem provat i ens n’hem sortit, si hem de jutjar per l’acollida i la participació ciutadana. Fem un breu repàs de les diferents activitats: la Lectura Pública Multilingüe, que va disposar de la participació d’una trentena de persones que van llegir un fragment en la seva llengua. L’acte, celebrat davant l’Ajuntament el dia de Sant Jordi, va ser enregistrat i n’hem fet un DVD, una curta edició no venal. Terrassa Ciutat Coral havia programat un concert de la Cantata El Petit Príncep i Cançons amb valors, que gustosament vam incloure en el programa general. Albert Novellon va cedir temporalment l’escultura Encantament, que va quedar integrada a l’exposició “Terrassa amb el Petit Príncep” que ha rebut, segons dades facilitades pel Centre Cultural Unnim, la visita de 5.342 persones. El Petit Petit Príncep, un espectacle de dansa que es va oferir amb motiu del lliurament de premis del XXXI Concurs de dibuix escolar d’Unnim. Una tertúlia, precedida d’un Club de Lectura a la Biblioteca Central sobre El Petit Príncep. Dues conferències de Lidia Anoll sobre l’autor i l’obra. I una tercera d’Àngel Massallé sobre astronomia.

Ja en el marc de la Festa Major, vam fer una Observació de planetes -havien de ser dues, però la pluja ho va impedir- organitzada per l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, a la qual a darrera hora es va afegir l’Agrupació Astronòmica de Terrassa. I també vam fer dues Lectures interpretades d’El Petit Príncep -inicialment n’havíem previst una- a càrrec del Grup de Teatre d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals al pati de la Casa Soler i Palet, ambdues sessions ben plenes. La primera d’aquestes lectures es va traduir simultàniament al llenguatge de signes en català i es va enregistrar per tal de fer-ne posteriorment un DVD, una edició d’ús privat no venal. Ben probablement hagi estat la primera vegada que s’ha traduït El Petit Príncep al llenguatge de signes en català. Aquesta traducció simultània i l’enregistrament han estat possibles gràcies al suport de l’Associació de Persones Sordes de Terrassa i de l’Ajuntament de Terrassa.

Finalment, volem dir que l’anunciada inauguració d’una escultura i la denominació de carrer amb el nom d’Antoine de Saint-Exupéry no es va poder fer per raons diverses, tal com esmentava el Diari de Terrassa del dissabte dia 14. Esperem que aquest monument, obra de Jan Baca i que és una aportació del Rotary Club Terrassa.

Inauguració de l’Exposició

Segona conferència

La professora Lidia Anoll en la seva segona conferència al Centre Cultural Unnim a l’entorn de El Petit Príncep. A cadascuna de les conferències hi va haver una vintena llarga de persones que van descobrir l’autor i el seu conte.

 

Invitació inauguració monument

Invitació inauguracio monument

 

 

 

 

Fotos  del acte  inaugural del record a El Petit Príncep.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s