Exposició Col·lectiva socis 2019

La temàtica de l’exposició, és variada com cada any, des de didals, a trens de corda i anelles de puros, passant pels clauers, cendrers, mussols, sobres de sucres i etiquetes de vins italians.

Part de l’exposició és en homenatge dels nostres consocis ja desapareguts, Cònsol Torres i Àngel Querol.

 

Entre la variada documentació que ens presenta Lluís Andreu amb el títol Documents de la Guerra Civil i altres Esdeveniments, en reproduïm dues, una Foto de la plaça del Doctor Robert amb l’Hospital, part que hem conegut com a Clínica del Remei i actualment és el CAP Sant Llatzer. Podem observar que el «plomero» és més baix que en l’actualitat i una lletra de canvi amb segell del Banc Comercial de Terrassa any 1937.

Plaça del Doctor Robert de Terrassa

Lletra de canvi 1937

 

 

 

 

 

 

En Delfí Busqueta ens presenta aquest any Documents de la Guerra Civil, dels quals en reproduïm, un pasquí en la que s’evidencia la intervenció italiana en la Guerra Civil. Extret d’un discurs de Serrano Suñer i uns vals de queviures de Les Borges Blanques i Granyena.

Vals de queviures de Les Borges Blanques i Granyena

Pasquí sobre un discurs de Serrano Suñer

 

 

 

 

 

 

 

 

Variant de temàtica un altre dels nostres veterans en Francesc Fornells ens presenta una interessant col·lecció de mussols.

 

 

 

 

 

 

Del nostre consorci que ja no és entre nosaltres Àngel Querol se’ns presenta una variada col·lecció de clauers de Terrassa, de comercials, d’associacions de veïns, passant per la cultura com el de la Mostra de teatre, ballet i dansa infantil.

 

 

 

 

 

 

 

La Maria Elena Garcia també ens presenta clauers, tots ells segons el seu títol “De fora de Terrassa”. Bona part dedicada al Barça, encara que n’hem seleccionat dos de gallecs, un horreo i un pelegrí en versió molt mironiana.

 

 

 

 

 

 

 

Una altra aportació d’Àngel Querol (q.e.d.), és la d’aquest art japonès del plegament del paper, la papiroflèxia. La mostra és variada quant a formes, difícils d’imaginar en paper per part del que escriu.

 

 

 

 

 

 

No és habitual en la nostra associació la presentació de col·leccions de didals de cosir que és el que fa la Margarita Altarriba. Una part sobre temàtica de Santuaris, altres de ciutats de tot el món i també de fauna com aquest ocell.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest any l’organitzadora de les nostres col·lectives, la Montserrat, ens presenta una col·lecció de cendres de diferents indrets.

 

 

 

 

 

 

 

D’aquells trens de corda, que tots en teníem un, una mica pesat per la canalla per la poca durada de la corda en Josep Valls en té tota una col·lecció de les fàbriques d’Ibi de les dues indústries que s’hi dedicaven, Rico i Paya.

Màquina Rico amb anagrama de RENFE

 

 

 

 

 

 

Les capses metàl·liques que ens presenten en Josep Nart i Dolors Barba, ens permet fer un repàs des d’aquelles velles capses angleses que s’apropen a centenàries, reutilitzades durant anys per guardar-hi objectes petits, amb altres de fabricació actual.

 

 

 

 

 

De col·leccionistes de bossetes de sucre l’associació en té un bon nombre, aquesta vegada ha estat la Maria Dolors Font que ens presenta part de la seva col·lecció centrada en sucres de Terrassa.

 

 

 

 

 

En la dècada dels seixanta hi hagué un boom de banderins, moltes entitats o poblacions turístiques en venien. I és el recull de tot el conjunt de banderins que ens permet seguir el viatge que el 1966 uns passatgers feren per Sud-amèrica i que aquí ens presenta Josep Maria Font.

 

 

 

 

 

Les etiquetes de sota, presentades per en Miquel Paraira, no tenen res a veure amb el sucre, encara que no s’ho creguin. Efectivament són vins italians, i si en voleu saber més, a l’exposició trobareu més informació.

 

 

 

 

 

 

L’última de les aportacions d’aquesta exposició és la d’una altra persona que ens ha deixat, la Consol Torres. Ens presenta una col·lecció d’anelles de cigar de mida gegant que foren de moda cap final de la dècada del cinquanta. Consta de dues temàtiques, una de personatges i una altra de reproducció de pintura, majorment de temàtica religiosa.

Aquesta entrada s'ha publicat en 2019, col·leccionisme, col·lectiva, exposició, socis i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s