Vinyetes nacionalistes finals segles XIX inicis XX

A finals del segle XIX i principis del XX van proliferar les anomenades vinyetes de caràcter nacionalista, com una mostra més de les tendències polítiques que van donar-se entre altres causes arran de la pèrdua de les darreres colònies espanyoles i la desastrosa gestió que en va fer el govern d’Espanya. Hem aplegat en aquesta edició unes vinyetes representatives que mostren com temes avui de rabiosa actualitat, ja ho eren aquells anys. Els segells s’enganxaven als sobres, al costat dels
segells postals, per fer publicitat de la causa catalana arreu del món, amb el rei de cap per avall, i ben sovint eren ratllats o embrutats barroerament per la censura. La reproducció selectiva que us oferim no respecta les diferents mides en què foren editats degut a la dificultat d’edició que comportaria.

L’associació ha editat per a la seva venda una carpeta de vinyetes nacionalistes reproduccions facsímils de les que es van fer servir a Catalunya a finals del segle XIX i primer terç del XX.
Les varietats documentades estan basades en el catàleg del senyor S. Natan, publicat l’any 1976 per la Spanish Philatelic Society de Brigthon.

Us oferim el Cartell difusor dels segells editats per la Unió Catalanista l’any 1899, que conté segells originals enganxats i una mostra del contingut de la carpeta.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s