Col·lectiva socis 2015

Com cada any per aquestes dates toca la fi de curs, l’estiu ens espera, però abans l’exposició col·lectiva de socis.
Aquest any en són tretze, amb temàtica tan variada que va des de segells de pintors, capses de llumins, àlbums de cromos, ampolles de colònia, plaques de cava, taules periòdiques, etiquetes antigues, llibres antics, barrufets, postals de Rellinars, sindicat de pagesos, capçaleres de diaris i peces artesanes de ferro, són tretze temes variats que fan reviure 1- Villena (cromos)un passat no tan llunyà.

Ens iniciem amb els cromos presentats per Toni Villena, va des dels gats, a la pintura expressionista passant per l’esport.3- (Aunos llumins)

Seguirem per les capses de llumins de Domenec Aunós, hem triat un gegant, realment la capsa ho és, en podeu fer la comparació en la fotografia.

Les a5- Colomina (ampolles colònia)mpolles de colònia de diferents formats són Sra. E. Colomina, “Eau de toilette Giovana” o la “Chanson d’eau“, són algunes de les que s’exhibeixen dins la vitrina.

Plaques de cava és el que ens presenta J. Bou, de temàtica variada, de col·leccions de marques a còpies de rajoles medievals, tot un món que no s’acaba mai.

7- Bou (plaques cava)

 

Aquesta v10- Paraira (Taules periodiques)egada ens sorprèn en Miquel Paraira, ni un sucre, es passa a la professionalitat amb una taula periòdica.

11- Busqueta (etiquetes)Etiquetes antigues ens presenta D. Busqueta, de licors encara en veiem, però de les que ja no se n’imprimeixen són les dels hotels que s’enganxaven a la maleta. Un exemple n’és la de l’Hotel Arycasa.

Les col·leccions de segells, amb temàtica d’artista és la que ens presenta 21 Fabra (segells de pintors)M. Fabra, hem escollit els de Gutierrez Solana.

Sota el títol Barrufets i altres ninots ens presenta Maria E. García un munt d’aquests petits éssers, molt vius i distrets quan els veiem a la sobretaula.16 Garcia (barrufets i altres ninots)

Postals de Rellinars és el que ens aporta el consorci J. Còdol, aquelles fonts que rajaven més que ara ens fa tornar a la infància perduda.

18 Còdol (postals Rellinars)

El Sindicat dels pagesos terrassencs n’és 22- Ros (sindicat de pagesos)l’aportació de M. Ros, fotografies dels anys quaranta amb la celebració de la festa patronal. Processó amb l’abanderat i altres actes festius.

24- Sanchez (capçaleres diaris)

Capçaleres de diaris d’època ens presenta el consorci J. Sanchez, des de La Verdad, el de Cordoba, passant per Matarrany(ñ)a, i també l’humorístic-esportiu Once dirigit per l’humorista Castanys.

 

Llibres antics és el que ens presenta J. Grau, m’h15- Grau (llibres antics)e parat en un número del Mundo Gráfico, que té un article dedicat a les primeres vacances pagades que es varen fera a Terrassa junt amb una foto de la primera central de Caixa d’estalvis de Terrassa obra de Lluís Muncunill, en un altre número també hi ha una crònica de Terrassa aquesta vegada macabra, si us interessa el tema….

26- Ferrer (peces de ferro)

Finalment les obres en ferro artesanes J.M. Ferrer, realment peces artístiques que val la pena donar-hi una ullada, és art en ferro.

Recordem que l’associació obre els dimecres i divendres no festius de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre, llevat del mes d’Agost.

Que passeu un bon estiu.

 

 

 

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s