Els goigs de Terrassa

ELS GOIGS DE TERRASSA

Exposició monogràfica anual

La exposició sobre Els gois de Terrassa, i com a complement tenim la edició de sos llibres sobre el tema un que és un recull de goigs, l’altra edició facsímils dels més de 688 goigs que fins avui tenim inventariats. A la vegada una edició limitada de uns goigs conmenmoratius, dibuixats per Keith Adams.

També un concert a l’església de santa Maria.

Visita comentada a l’exposició.

Sobre els actes i horaris previstos els hem inclòs en aquest bloc.

Exposició Els goigs de  Terrassa 2014

Exposició Els goigs de Terrassa 2014

Del dia 12 de juny al 12 de juliol al Centre Cultural Terrassa. En aquesta exposició, comissariada per Francesc Comellas, hi trobareu els goigs més antics de Terrassa, del s. XVIII fins als d’avui, en una escollida selecció de 110 exemplars dels més de 680 que hi ha. Hi podreu admirar dibuixos originals, llibres, documentació dels Gremis que els editaven, dibuixos originals dels il·lustradors M. A. Avellaneda, Jeroni Font, Ricard Marlet, Tipografia Martí.

També hi haurà boixos i eines per a fer-los. Programes d’exposicions anteriors i conferències sobre el tema, des de l’any 1928 fins avui.

 

Horari de dilluns a dissabte de 16 a 21. Diumenges i festius obert el dia de funció.

 

 

Activitats complementàries

Activitats Els goigs de Terrassa 2014

Activitats Els goigs de Terrassa 2014.

 Dijous 12 de juny obertura de la exposició

Dimarts 17 de juny a les 19 Presentació del llibre Els goigs de Terrassa. Hi intervindran els experts gogistes Mn. Joan Roig, Ramon Vilar, Mn. Josep M. Martí i Francesc Comellas. Aquest acte és organitzat per la Fundació Torre del Palau.

Festa Major

Dissabte dia 5 de juliol a les 20 a la església de Santa Maria concert-presentació del llibre recull de goigs terrassencs. Intervindran la Capella de música de la catedral de Terrassa.

Diumenge 6 de juliol de 10 a 13.30 Trobada intercanvi de goigs-Mercat del col·leccionisme.

Dilluns 7 de juliol a les 12 en el Centre Cultural visita comentada a l’exposició “Els goigs de Terrassa” a càrrec del comissari, Francesc Comellas.

Dimecres 9 de juliol a les 19 conferència a càrrec de Mn. Josep M. Martí l’Aula A del Centre Cultural Terrassa ens presentarà diferents edicions i estils de la tipografia familiar i d’altres impremtes editores de goigs. Entrada lliure.

.

Concert

Concert Els goigs de Terrassa 2014

Concert Els goigs de Terrassa 2014

Edicions

1- Llibre Els goigs de terrassa, de més de 1.150 pàgines a mida DIN A4, impreses en blanc i negre amb les imatges senceres facsímils i completes dels més de 688 goigs que fins avui tenim inventariats. Catàleg complet de les característiques de cada goig, a més d’una explicació històrica de les edicions i de les biografies dels autors dels goigs. Col·laboracions especials referides específicament als goigs terrassencs: la primera de Mn. Joan Roig i Montserrat, sobre la vessant literària; la segona de Mn. Josep M. Martí i Bonet, sobre l’artística; i la darrera de Ramon Vilar i Herms, sobre la musical. Tot precedit d’una introducció del coordinador d’aquesta edició Francesc Comellas i Garcia sobre l’extens tema gogístic. El llibre anirà acompanyat d’un DVD amb totes les imatges indexades, de manera que es puguin localitzar i ampliar fàcilment i adequada. Un CD completarà l’edició, amb les gravacions d’uns quinze goigs cantats per la Capella de Música de la Catedral de Terrassa, enregistrats especialment en motiu d’aquesta edició. El preu de venda al públic d’aquesta històrica edició limitada i numerada serà de 70 €.

2- Recull de goigs terrassencs és un llibre més un CD a l’abast de totes les butxaques. Editat per la Fundació Torre del Palau, en suport del seu programa AETM (Ajut a Estudiants del Tercer Món) recollirà un enregistrament musical de la Capella de Música de la Catedral de Terrassa dirigida per Marc Marcet, a l’orgue Joan Casals, la presentació i comentaris a càrrec del musicòleg Ramon Vilar. El preu d’aquest llibre+CD serà de 20 €.

3- Edició d’uns goigs commemoratius. Dibuixats per Keith Adams. La edició serà de 250 exemplars.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s